Теодосий Спасов с концерт в София на 16 март

OFFNews 16 февруари 2016 в 18:39 3819 0

Теодосий Спасов.

Заключителният концерт от турнето „Дунавско братство“ на Теодосий Спасов в София ще е в "Sofia Live Club" на 16 март 2016 г. от 20:00 часа.

Билетите са на цени от 10 лева в мрежата на Eventim и от 15 лева на касата на клуба.

Меломаните ще могат да чуят пресечните точки на българската и унгарската музика, пречупени през джаза и с елементи на класика. Заедно с виртуозния български кавалджия ще свирят Пейо Пеев – гъдулка и струнни инструменти, Никола Паров – струнни инструменти, Михай Борбей – саксофон и духови инструменти, Миклош Лукач – цимбал, Андраш Деш – перкусии и ударни инструменти, и вокалистка Агнеш Херцку.

Музикалното пътешествие „Дунавско братство“ започва на 9 март от Габрово и ще премине през Велико Търново, Варна, Шумен, Сливен, Стара Загора, Пловдив и ще завърши в София на 16 март. Периодът на концертите е свързан с Националния празник на България – 3 март и с Националния празник на Унгария – 15 март.

Инициативата е и в чест на 135-та годишнина от рождението на унгарския композитор Бела Барток – 25 март. В музикалната програма е включена модерна обработка на негова композиция.

Турнето се осъществява с подкрепата на Министерство на културата на Република България, Унгарски национален фонд Култура, Унгарска академия на изкуствата и Програма „Тамаш Че”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови