Световна премиера на "Нимфоманка" на Берлинале (видео)

OFFNews 10 февруари 2014 в 22:05 5244 0

Ларс фон Триер с част от актьорския състав в
Ларс фон Триер с част от актьорския състав в "Нимфоманка".

Световната премиера на филма на Ларс фон Триер „Нимфоманка“ - Част 1 беше снощи по време на кинофестивала в Берлин.

София Филм Фест ще е първият фестивал в света, който ще представи на публиката си „Нимфоманка“ заедно с пълна ретроспектива на творчеството на датския режисьор.

Директорът на Берлинале Дитер Кослик посрещна на червения килим Ларс заедно с част от актьорския му екип - Ума Търман, Крисчън Слейтър, Стелан Скарсгард и Стейси Мартин, която изпълнява ролята на младата Джо.

Публиката прие филма с възторг, като аплодираше бурно звездите преди и след прожекцията.

Ларс фон Триер прие мълчаливо ръкоплясканията, верен на обета си за мълчание на публични изяви, който даде след скандала на пресконференцията в Кан.

На пресконференцията в Берлин обаче той се появи с черна фланелка с палмовата клонка и надпис „Персона нон грата/Официална селекция".

Вестник Frankfurter Randschau публикува своя отзив за филма:

„Нимфоманка” е пространно пътуване към същността на жената. Защото ако има повелител в този филм, то това е жената, дори при условие, че е повалена на земята. Един старец ще я вдигне, ще я положи в леглото си и търпеливо ще слуша историята на нейния живот. Това всъщност е една история за сексуалното надмощие, до което води пристрастяването към сексa, и тъжната констатация за реалност, пропита от чувство на вина и самота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков