Среща с Деян Донков на безплатната прожекция на "Разследване" днес

ОFFNews 18 ноември 2015 в 14:28 1516 0

Днес от 18:00 часа в Дома на киното ще се проведе поредната част на „100 години българско кино - Дискусионен клуб с автограф”.

Събитието е безплатно и на него ще може да видите филма "Разследване" на режисьорката Иглика Трифонова и да се срещнете с актьора Деян Донков.

Открит е разчленен труп и заподозреният Пламен Горанов – брат на убития, е задържан. Той отрича обвиненията и поради липса на достатъчно доказателства разследването ще бъде прекратено. Но назначават нов следовател – Александра Якимова, и тя започва всичко отначало. Денем разпитва роднини, приятели и колеги на двамата братя, а през нощта – Пламен. Не й остава много време за семейството. Избрала е самотата и се опитва да я превъзмогне с все повече работа. Самота разяжда и Пламен – коравия единак, който постепенно започва да цени срещите си със следователката заради възможността да поговори с нея. Филмът проследява разследването без да раздава присъди и неусетно се издига до философски откровения за смисъла на съществуването загребвайки от вечни теми като покаянието, престъплението и наказанието.

Лентата е носител на специалната награда на журито, награда за операторска работа, награда за мъжка роля на Красимир Доков и наградата на критиката.

„100 години българско кино - Дискусионен клуб с автограф” е програма на Дома на киното, специално посветена на българското кино и неговия 100-годишен юбилей. Прожекциите са всяка сряда вечер от 23 септември до 23 декември в Дом на киното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!