Софийската филхармония с музикален маратон 'Обичам Българската музика' за 3 март

OFFNews Последна промяна на 23 февруари 2019 в 10:00 1996 0

За поредна година Софийската филхармония и зала "България" отварят сърца и врати за българската музика.

И тази година на 3 март Концертен комплекс България става домакин на музикалния маратон под надслов "Обичам Българската музика". Близо 400 изпълнители ще представят шедьоври на родното музикално изкуство в камерната и голямата зали "България".

Сред изпълнителите са камерните формации "Филхармоника", "Бела Воче", хор "Нуша", хор "Гусла", групата за автентичен фолклор "Бистришките баби и внучки", Биг бендът на БНР, формации от НМУ "Любомир Пипков" - София, НМА "Проф. Панчо Владигеров" – София, хор "Ваня Монева", Националният филхармоничен хор, Детският филхармоничен хор, Оркестърът на Софийската филхармония.

Музикалният маратон ще започне в 10 ч. сутринта с изпълнения на ученици и студенти от НМА и НМУ. От 19 ч. е симфоничният концерт на Софийската филхармония под диригентството на Славил Димитров. Финал ще поставят солисти от Биг бенда на БНР от 20.30 мин.

В програмата: образци от народното творчество, класическата музика, поп и джаз композиции. И тази година водещ на събитието е актьорът и директор на Народния театър Мариус Донкин.

Отделните събития ще се проведат на кратки панели. Дневната карта е 6лв. и важи за всички концерти. Тя може да се закупи на касата на зала "България", ticketsbg.com и eventim.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X