Sofia Metal Fest с лимитирана занаятчийска бира

OFFNews Последна промяна на 24 март 2016 в 14:58 1843 0

BGTSC™ и Blek Pine представят специалната Sofia Metal Fest бира. Лимитираната серия от 1000 бутилки е в стил американска ИПА (Индийски светъл ейл) със съдържание на 6.7% алкохол и 15 плато градуса.

Всички съставки са естествени, без консерванти и изкуствени добавки. За направата са използвани четири вида американски хмел, два вида немски малц, мая и горнобанска вода. На вкус се усеща цитрусов, леко карамелен аромат, а послевкусът е дълъг и приятно горчив.

 

Обичайната температура за консумация и дегустация на този вид бира е от 5° до 12°С, но специално за тази серия е препоръчително тя да е 6-7°С. Също така се препоръчва да се пие в чаша тип тулип (лале) или пинта. Подходящи мезета са сирена, червени меса, прошуто и всички разновидности на рок и метъл музиката.

Част от бутилките ще достигне до феновете благодарение на множеството подгряващи игри и активности, свързани с фестивала Sofia Metal Fest, който ще се състои много скоро в София. Разпространението на останалата част е поверено в ръцете на www.100beers.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови