Quantcast

Романът "Четвъртък" на Здравка Евтимова излезе и на сръбски език

OFFNews Последна промяна на 21 март 2016 в 16:23 2791 0

Белградското издателство "Драслар Партнър" публикува на сръбски език "Четвъртък" - роман на нашия автор Здравка Евтимова.

Миналата година романът беше публикуван в Китай от издателство „Литература и изкуство” - Шанхай, и в Македония - от издателство „Антолог”.

През март 2015 г. романът излезе и в Италия под името "Sinfonia" и беше сред финалистите за наградата Sinbad за книга от чуждестранен автор. "Sinfonia" беше класиран от журито на второ място.

В края на 2014 г. книгата излезе в САЩ със заглавие "Sinfonia Bulgarica".

Романът разказва за четири жени в съвременна България: богата пресметлива наследница; масажистка, мечтаеща за спокойствие и мир, които никога не идват в живота й; съпругата на най-влиятелния човек в голям провинциален град и сервитьорка, която се бори с лъжите и унижението. Това е реалистична книга за пороците и копнежа, истината и машинациите, за любовта и пропастите пред нея. Героите говорят с прости, остри думи, действията им са ограничени от противоречията в едно общество, където предателството се проявява на много нива. Романът рисува картина на живота в една страна, където хората вярват, че „Парите са най-верният приятел на човека“.

Романът на Евтимова „Четвъртък” е издаден в България от издателство „Жанет 45”.

Предната и задната корица на „Четвъртък” на китайски език

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !