Препоръчваме ви: Paradise Lost днес в Мixtape 5

ОFFNews 04 април 2018 в 00:10 1954 0

Британската готик метъл институция Paradise Lost се завръща у нас, въоръжена с фантастичния си нов студиен албум 'Medusa', посрещнат горещо от феновете и критиката в целия свят, заради неподправения дълбок мрак, напомнящ за класическите години на групата.

Концертът им ще се състои тази вечер в столичния клуб "Мixtape 5".

Групата е създадена през 1988 година, в град Халифакс, Англия.

Заедно със сънародниците си от My Dying Bride и Anathema, те са определяни като създатели на подстила дет/дуум метъл, смесвайки депресиращите и бавни мелодии на дуум звученето с агресията и вокалния стил на дет метъла. 

Ако не сте на метъл вълна, ето няколко предложения за различни културни събития в днешния ден:

Театър 

"Животът е прекрасен" по Николай Ердман на голямата сцена в Народния театър, под режисурата на Александър Морфов.

Постановката е по пиесата "Самоубиецът", която може би най-дълго време е останала под тоталната забрана на комунистическата цензура – 60 години абсолютна забрана върху произведението. Пиесата е написана през 1928 г. и поставена за първи път в СССР през 1987 г.

Можете да гледате "Животът е прекрасен" от 19:00 часа.

Кино 

От 20:05 часа в Дома на киното ще бъде прожектиран българският документален филм "Червено, твърде червено" на Божина Панайотова. Той бе представен на тазгодишното издание на Берлинале, а през март месец и по време на София филм фест. 

Ревю на филма може да прочетете тук.

Изложба 

Може да посетите изложбата на картини на Димо Колибаров в галерия "Двореца". Експозицията е част от проекта на Националната галерия "Българските художници днес" и може да бъде видяна до 29 април.

Димо Колибаров е и един от авторите, които формират съвременната българска графика от 90-те години на миналия век до днес. Той е част от едно силно поколение графици, което променя пластичния език и преформулира възприемането на графиката в контекста на българското изкуство от края на 20-ти и началото на 21-ви век.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови