'Покана за вечеря' - тази вечер на Откритата сцена на Театър 'София'

OFFNews 09 юли 2020 в 10:01 5340 0

Постановката "Покана за вечеря" от Оля Стоянова (наградена на Втория конкурс на Театър "София" за съвременна българска пиеса), може да гледате на Открита сцена пред Театър "София" тази вечер от 21.00 часа.

Всичко трябва да е на ниво – тристепенно меню, официално облекло, никой да не закъснява. И да се държим…

Зад всички тези правила и ритуали обаче все повече прозират разстоянията между хората. „Покана за вечеря“ е история за близостта, за взаимоотношенията, които се разпадат, за лекотата, с която свикваме с другите и ги приемаме като част от общата картина.

А общи картини няма. Близостта не е въпрос на разстояние. Нито една история не е веднъж завинаги разказана. Ако гледаме на хората като истории – никога не можем да сложим точка, защото всеки следващ разказвач продължава да добавя нещо от себе. И единственото, което може да ни спаси от острите ръбове във взаимоотношенията, е да продължаваме да си говорим.
„Всички тези безсмислени правила, лъжички, вилички, кристални чаши нямат никаква друга функция, освен да ни губят времето, за да не мислим за същественото. И да не си даваме сметка, че никога не сме били истински, истински щастливи...“, казва един от героите в „Покана за вечеря“.

И така - добре дошли. Вечерята е официална. А малко истина няма да ни навреди.

Оля Стоянова

Режисьор: Тея Сугарева

Сценография: Каролина Далкалъчева

Композитор: Александър Костов

Участват: Ивайло Герасков, Дария Симеонова, Владимир Матеев, Пламен Манасиев, Мартин Димитров

Билети тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови