Подготовката на НДК за председателството върви успешно

OFFNews Последна промяна на 09 март 2017 в 16:23 3032 0

Ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев и изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош направиха преглед на подготовката на Двореца във връзка с Председателството. Двамата проследиха напредъка в ремонтните дейности на зала 3, която ще е основната Пленарна зала на Председателството, на залите 7, 8, 9 и 10, които са предвидени за работни срещи на делегатите на различни нива, както и на зала 6, която ще е залата за пресконференции в Международния пресцентър на Председателството.

"В НДК е извършен забележителен напредък по подготовката на Председателството и се надявам, че във всички останали сфери подготовката ще тече без забавяне”, каза ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев.

Изпълнителният директор на НДК изрази увереността си, че преустройството и адаптацията на сградата ще завърши в срок въпреки предизвикателствата, с които екипът му се сблъсква ежедневно. „Според нашите предварителни разчети първите готови пространства, зала 3 заедно с прилежащите й 3.1 и 3.2., както и зала 10, в която ще се провеждат срещите на високо ниво, трябва да са готови през месец май”, каза Боршош.

Виж още за: