Почувствайте се като „Крал за един ден“ в Софийската опера и балет

OFFNews 29 май 2014 в 17:40 2273 0

На 13 юни в Софийската опера и балет от 19:00 часа започва спектакълът по Джузепе Верди „Крал за един ден”.

Билети на касата на Софийска опера и през "Ивентим".

Режисьор на операта „Крал за един ден” е Петко Бонев, директор на Държавна опера-Стара Загора, диригент Стефан Линев, хореография - Алида Бонева. Оригиналната сценография е на Борис Стойнов, а атрактивните костюми са проект на Цветанка Петкова-Стойнова.

Имало едно време, по-точно през 1733 година, на едно място, по-точно дворецът на барон Келбар близо до Брест, Франция, където полският монарх Крал Станислав Лешчински, историческа фигура по време на Войната за престол, загубва трона си след саксонското нашествие в битката при Полтава през 1709 г.

През 1733 г. той се връща на власт, но през 1736 г. отново е детрониран и изпратен на заточение във Франция. Действието в операта се развива през 1733 г., когато Станислав се връща в Полша, а оставя френския офицер, кавалера Белфиоре, да го представя във Франция .

Белфиоре се озовава почетен гост на двойна сватба в дома на Барон Келбар. Мнимият Крал се възползва всячески от новопридобитата си власт, включително приема и ролята на сватовник, обърквайки плановете за уредените бракове. Но пък накрая триумфира истинската любов - между Кавалер Белфиоре и Маркизата на Поджо и между Жулиета от Келбар /дъщеря на Барона/ и Едоардо /племенник на Ковчежника/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !