Почина актьорът, изиграл Годзила в класиката от 1954 г.

OFFNews 08 август 2017 в 15:38 5891 1

Снимка Instagram

Хуру Накаджима, който изигра Годзила в оригиналната класика от 1954 г., почина на 88 години в понеделник от пневмония, съобщи днес дъщеря му Соно Накаджима, цитирана от АP.

Филмът, който вдъхнови множество холивудски режисьори, докосна следвоенна Япония – единствената нация в света, която пострада от атомните бомби в Хирошима и Нагасаки в последните дни на Втората световна война.

„Ролята ми беше голяма и сложна, тъй като се обръщах към универсалните човешки проблеми“, споделя Накаджими.

За да вдъхне живот на Годзила, Хуру ходил неколкократно в зоологическата градина, за да наблюдава големите животни и движенията им.

"Ако Годзила не може да ходи правилно, това не е нищо друго освен чудно шоу", каза Накаджима в интервю през 2014 година. Разказва, че в гумения костюм, който носил, било толкова топло, особено под светлините на прожекторите, че потта, която попивал в ризата си, можела да напълни половин кофа.

Въпреки че последните филми "Годзила" използват компютърна графика, последният филм за гигантското чудовище, издадена миналата година, се върна към използването на актьори - Мансай Номура, специалист в традиционния театър на Киогън. Неговите движения били дублирани на екрана чрез технологията "улавяне на движението".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!