Победителите от Евровизия 2022 ''Калуш Оркестра'' пристигат за концерти в София и Варна

Рапърите събраха 900 000 долара за въоръжените сили на Украйна

OFFNews 24 ноември 2022 в 09:00 1096 0

Калуш Оркестра

Снимка GettyImages

Калуш Оркестра

"Здравейте на всички приятели! Поздрави от Калуш Оркестра! На 25 и 26 –ти ноември ще сме в България и нямаме търпение да се срещнем с вас в София и Варна. Ще представим нашата музика и се надяваме да се забавляваме заедно! Заповядайте, ще запалим сцената заедно с вас! Ще се видим скоро!" - с тези думи Саша Теб от украинската рап формация "Калуш Оркестра" обяви двете дати за концертите на формацията в България.

"Калуш Оркестра" станаха световноизвестни преди няколко месеца, когато спечелиха конкурса за европейска песен "Евровизия" в Торино. Групата обаче е натоварена и със сериозна кауза. Концертите от европейското турне на "Калуш Оркестра" имат и своя благотворителна мисия - да събират средства в помощ на Украйна. До момента тя се изразява с 900 000 долара, събрани от тримата рапъри и предадени на въоръжените сили на Украйна.

Концертите на "Калуш Оркестра" ще бъдат в Joy Station на 25 ноември, а на следващия ден украинците ще отпътуват за Варна, където ще пеят отново на клубна сцена - в Koppa.

От бандата обещават, че ще изпълнят и големият им хит "Стефани", с който спечелиха Евровизия 2022 в Торино. Песента е посветена на майката на вокалиста и фронтмен на групата Олег Псюк. В нея се казва "Ще намеря винаги пътя към дома, дори и всички пътища да са разрушени".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews