"Пиеса за теб" на 10 февруари във Френския институт

OFFNews 16 януари 2015 в 17:33 3618 1

Спектакълът с участието на Леонид Йовчев "Пиеса за теб" ще се играе на 10 февруари във Френския институт в София на площад "Славейков".

Представлението започва от 19:30 часа, а билетите ще се продават на цена от 10 лева.

„Пиеса за теб” е авторски спектакъл на Ани Васева, която лично избра за главната роля талантливия Леонид Йовчев, за да изиграе космическа принцеса.

Зловещо момиченце, въплъщение на уюта, извънземно, чудовище, първична материя – всичките нюанси на присъствието му са създадени с абсолютна точност и едновременно с това са на ръба на физическите възможности.

Чрез този собствен театрален език „Пиеса за теб” създава уникален свят на извънредни същества, които живеят едновременно в уютния свят на миналото и сред безбрежния космос.

Последната й творба е за неразличимата точка, където бъдещето се превръща в минало, очакването - в спомен, детството – в напреднала възраст, новото начало – в повторение. Отвъд мъгливия хоризонт на меланхолията се формира нов свят. Свят, в който космосът тепърва се създава и едновременно с това избухва в зрелищен финален взрив.

В тази временна вселена възрастта, полът, личната биографията и споменът са двузначни, разтегливи и изменчиви понятия. Там всичко се движи между най-конкретното и най-абстрактното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!