Оперната прима Красимира Стоянова отново покори Виенската държавна опера

Тя играе Маршалката в спектакъла "Кавалерът на розата" от Рихард Щраус 

OFFNews 20 декември 2022 в 10:44 1067 0

Красимира Стоянова

Снимка Личен профил във Facebook

Красимира Стоянова

Голямата ни оперна прима Красимира Стоянова отново обра овациите на сцената на Държавната опера във Виена. Първото за тази година представление на спектакъла "Кавалерът на розата" от Рихард Щраус във Виенската държавна опера (Щатсопер), в който Красимира Стоянова изпълнява главната женска роля – Маршалката, се състоя с огромен успех. Следващите представления са на 22 и 26 декември, съобщиха от екипа на звездното сопрано.

Постановката е на австрийския режисьор Ото Шенк и датира от 1968 г. Представяна е около 400 пъти във Виена и винаги е посрещана с възторг от публиката. Диригент е музикалният директор и главен диригент на Щатсопер Филип Жордан. В спектаклите участват и прочутият тенор Хуан Диего Флорес (Певец), Гюнтер Гройсбьок (Окс), Кейт Линдзи (Октавиан), Вера-Лоте Бьокер (Софи) и др. изявени изпълнители.

Красимира Стоянова прави своя триумфален дебют в ролята на Маршалката на Летния музикален фестивал в Залцбург през 2014 г. в посветената на 150-тата годишнина от рождението на Рихард Щраус постановка на „Кавалерът на розата“. След големия си успех, спектакълът се играе на фестивала в Залцбург и през лятото на 2015 г. През декември 2016 г. Красимира Стоянова представя своята интерпретация на Маршалката за първи път и пред виенска публика. Музикалните критици определят „елегантното, аристократично и изтънчено вокално и артистично изграждане на образа като запазена марка на Красимира Стоянова в тази роля“. 

С представленията на спектакъла "Кавалерът на розата" в Щатсопер завършва една успешна, наситена с участия за Красимира Стоянова година, в която тя покорява големите оперни сцени в Грац, Дрезден, Милано, Флоренция, Мадрид, Виена. През март 2023 г. Красимира Стоянова ще бъде отново на сцената в Щатсопер в постановката на „Тоска“ на Пучини.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews