Новият министър на културата проф. Минеков: Надявам се да продължа промяната

Задава се тъжно време, не знам как ще оцелеем, каза още Минеков

Искра Ангелова 03 август 2022 в 10:56 3020 0

Предаване на поста в Министерство на културата

Снимка Министерство на културата

Министърът на културата Атанас Атанасов предаде Министерство на културата в ръцете на своя предшественик проф. Велислав Минеков

"Връщам се на място, което ми е известно с всички притеснения, на които съм способен. Но се надявам да продължа промяната", каза служебният министър на културата Велислав Минеков. Днес той пое поста от своя предшественик Атанас Атанасов.

"Сякаш беше вчера, когато бяхме в същата стая. Това е може би един добър пример как колелото се върти и никога не знаеш какво ще се случи на следващия ден. Днес е специален ден по много причини", каза Атанас Атанасов.

"Това, което искам от сърце да кажа, е, че пожелавам успех на професор Минеков. Вярвам, че той е искрено добронамерен и иска да се бори за една по-добра среда", каза още Атанасов.

"Аз и моят екип направихме, каквото можахме, за да може който и да беше след нас да му е една идея по-леко. Надявам се, че е така. Направили сме го с чисти сърца. И ви пожелавам наистина да продължите тази борба", каза още Атанасов.

"Продължаваме по същия начин, без никаква разлика. Някои злини няма да забравя, вие се досещате за какво става дума. Важното ми е да се случи всичко това, което трябва да подпомогне националната култура. Трябва да бъдем в помощ към всички, които по някакъв начин са свързани с министерството и чакат нашата помощ", каза Велислав Минеков.

"Задава се тъжно време, не знам как ще оцелеем. Отново започват новите правила по ковид, вероятно се задава и енергийна криза. Представете си какво ще се случи в националните и държавните институции при една такава криза. Затова периодът ще бъде много тежък, с много сложни решения", каза Велислав Минеков.

"Естествено, знам за финансовата нищета на министерството. От министъра на финансите ще изисквам непрекъснато помощ, иначе няма да оцелее някой", допълни Минеков. Не завиждам на този, който ще дойде на моето място през зимата, ще бъде подложен на наистина голямо изпитание, каза още Велислав Минеков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови