"Нова Генерация и приятели - Live, 1992" - филм за легендарния концерт в зала "България"

Владимир Йончев 29 януари 2013 в 13:02 7187 0

"Нова генерация" през 80-те

Утре в Чешкия културен център в София ще бъде представен филмът "Нова Генерация и приятели - Live, 1992". Той показва документални кадри от легендарния концерт на група "Нова генерация" в зала "България" през 1992 г. Прожекцията ще започне от 19.00 ч. Входът е 5 лева, за билет закупен на място. При предварително закупуване цената му е 3 лева.  

На прожекцията ще присъстват създателят на филма Енил Енчев, както и Георги Маринов, Пенчо Попов-Чугра, Нели Недева-Воева и издателят на поезията на Димитър Воев Радост Николаева, които ще участват в дискусия след филма. Тогава ще бъдат обявени и следващите съвместни проекти на фестивалите "Улица "Нов живот" и "Аларма Пънк Джаз", които включват концерти на ключови групи от 80-те и 90-те, фестивални турнета и още прожекции.

Филмът е пълнометражен (93 мин.), ремастериран, със субтитри на текстовете на всички песни от концерта, с вградени документални кадри от интервюта и фотоси от други събития. Сега за пръв път се разпространява и на DVD.

Същата вечер ще бъде представена и книгата на Димътър Воев "Поздрави от мен боговете" - трето юбилейно издание. Кратко експозе ще направи Радост Николаева - съставител, редактор и издател на книгата.

И двете юбилейни издания - филмът на DVD и книгата - ще бъдат на разположение за закупуване във фоайето на залата.

За участие в събитието са поканени и музикантите от група "Абсолютно Начинаещи", които - след 20-годишно прекъсване - отново се събраха за бенефисния фестивал за Димитър Воев през октомври миналата година. Сега, един ден преди първия си самостоятелен концерт, след дълга пауза, ще ни разкажат за първите си стъпки, направени преди повече от 20 години, заедно с Воев и Нова Генерация.

Събитието се организира от Фондация "Димитър Воев - Нова Генерация", със съдействието на Аларма Пънк Джаз - Пограма "Христо Ботев" на БНР и Чешкия културен център в София.

Предварителна продажба на билети в системата на TixGate и на всички каси на EasyPay е 3 лева. Билет закупен на място е 5 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!