Нощта на изкуствата в Пловдив с Instagram профил и игра за оцеляване

OFFNews 10 септември 2015 в 18:35 1884 0

Фестивалът „Нощ/Пловдив“, който ще се проведе на 11 срещу 12 септември, създаде свой профил в Instagram, за да помогне на гостите си да се насладят максимално на културната фиеста, до която остава по малко от ден.

Чрез @nightplovdiv ще може да се ориентирате по-лесно сред 5-те програми в 11-то издание на Нощта.

В основния Instagram профил на фестивала са публикувани 5 снимки, които представят всяка от програмите и водят към техни самостоятелни Instagram профили – Музеи и галерии (@museumsandgalleries), Град и публични пространства (@cityandpublicpsaces), Култура и клуб (@cultureandclub), Кураторска програма (@darknightplovdiv) и Малката Нощ за деца (@littlenightplovdiv).

"Нощ/Пловдив" организира и специална игра, в която участниците трябва да намерят, снимат и публикуват в Instagram снимка на предмет, който би им помогнал да оцелеят преди 100 години. Снимката трябва да тагва основния профил на фестивала @nightplovdiv и да съдържа хаштаг #farmnight. Потребителите, които не използват Instagram, могат да се включат в играта през Facebook.

Те трябва да открият, снимат и публикуват във Facebook страницата на Нощта снимка на предмет, който е бил важен за оцеляването преди 100 години с хаштаг #farmnight. 150 от участниците със снимка в Instagram и/ или Facebook ще спечелят награди за тяхната лична ферма, които ще ги чакат на локация 0 – зеления инфопункт на Нощта.

За да открият предмети, които са били важни за оцеляването на човек преди 100 години, участниците могат да изберат сами локации/събития от програмата на Нощта или да се включат в някои от тематичните турове с гидове – Общ тур за гр. Пловдив, тур „Галерии”, „Съвременно изкуство” и „Културно-историческо наследство”. Всички турове ще започват от инфопункта - локация 0 на фестивала.

След като посрещна повече от хиляда души на официалното парти в миналогодишното 11-то издание на фестивала, Absolut за втори път готви голяма изненада в програмата. Този път партито ще е под надслов Light The Night и ще премине под приглушено осветление, тематични Absolut коктейли и интерактивна инсталация, дело на Полина Герасимова, която ще отправи предизвикателство към гостите да рисуват със светлина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови