Нощта на изкуствата в Пловдив с мобилна навигация в програмата

ОFFNews 07 септември 2015 в 17:03 2052 0

Мобилното приложение на „Нощ/Пловдив“.

Нощта на изкуствата в Пловдив, която ще се проведе на 11 срещу 12 септември, ще пусне мобилно приложение, с което всеки ще може лесно да се ориентира и упъти в програмата на фестивала.

„Нощ/ Пловдив“ стартира с 5 теми – Музеи и галерии, Град и публични пространства, Култура и клуб, Кураторска програма и Малката Нощ за деца. Традиционните участници - регионалните музеи и читалища, подготвиха ново и специално за събитието съдържание.

Пълната програма може да намерите на сайта на събитието, като културният фестивал е подготвил 100 събития на повече от 70 локации в града.

„Нощта е едно от най-популярните и обичани събития в града, което не спира да се развива и да привлича десетки хилядна публика, не само от Пловдив, но и от цялата страна. Щастлив съм от факта, че фестивалът успява да обедини всички големи културни институти в града в своята програма“, отбеляза зам.-кмета Стефан Стоянов.

„Прави впечатление през последните години, че фестивалът вече не е само Нощ на музеите и галериите, а обхваща много по-голям спектър от събития и локации. С тази промяна логично дойде и новото име „Нощ/ Пловдив“, което обединява в себе си тази по-широка концепция за Нощта като културен фестивал. Важна част от програмата ни през 2015 г. е, че всички традиционни участници подготвиха ново и специално за Нощта съдържание. Пример са регионалните музеи и читалища в Пловдив, които се развиват положително“, отбеляза фестивалният директор Виктор Янков.

За първи път тази година посетителите на Нощта ще могат да използват официално мобилно приложение за Android и iOS, с което ще могат да прегледат пълната програма на Нощта, да създават своя лична програма с Нощните събития, които искат да посетят, да преглеждат подробно информация за места, организатори и снимки от 5-те теми на фестивала.

Друга полезна функционалност на мобилното приложение са възможностите за навигиране до локации на събития с помощта на карта и за получаване на нотификации за предстоящи събития от личната програма на потребителя. Потребителите ще могат да споделят съдържанието от мобилното приложение и в социалните мрежи.

„За следващото издание на фестивала ще добавим нови функционалности и ще продължим да развиваме приложението", коментира Стефан Цанев, оперативен директор на Ментормейт в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови