Няколко детайла, които може да сте пропуснали в премиерата на сезон 7 на "Game of Thrones"

Стефан Йончев 20 юли 2017 в 17:05 16472 0

Новият сезон на "Игра на тронове" най-накрая е тук, пълен с много действия из цял Вестерос. Видяхме как някои герои се срещат за пръв път, а много намериха преждевременната си гибел.

Ето поглед над няколко детайла с препратки към книгите, върху които Business Insider обръща внимание, а вие може да не сте забелязали при първото гледане.

1. В интрото вече е включена Цитаделата, където се обучават бъдещите майстери. И след като Самюел Тарли е вече там, за да заслужи майстерската верига, ще имаме възможността да видим повече кадри от нея.

2. Поп певецът Ед Шийрън има кратко изпълнение в епизода. Песента Ръце от Злато, която пее, е от третата книга "Буря от мечове". Написана е за Тирион и Шей от певец на име Саймън Сребърният език, който заплашва да разкрие връзката им на Церсей.

3. Камата от Валирианска стомана в книгата, която Сам чете ви изглежда позната? Това е острието котешка лапа, с което убиецът опита да отнеме живота на Бран в първи сезон.

4. Текстът на тази страница споменава използването на драконово стъкло като лек. Дали това ще бъде спасението за Джора, който започна да се вкаменява след като беше докоснат от каменните хора?

5. Труповете са на хора, които за пръв път срещаме в четвърти сезон, когато Хрътката и Аря вечерят и прекарват нощта заедно с тях. Хрътката ги ограбва с думите: " И двамата ще умрат с идването на зимата". Сцената с копаенето на гроба вероятно е препратка към книгите. Хрътката, смятан за мъртъв, е изоставен, но по-късно е забелязан да работи като гробар.

6. Както Джон Сноу казва в шести сезон, Нощният крал води бурята със себе си. Точните му думи са "Истинският враг няма да изчака бурята да отмине. Той води бурята със себе си."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови