НДК се превръща в бална зала на 28 декември

Публиката на Новогодишния оперетен бал на Музикалния театър на 28 декември от 19 часа в зала 1 на НДК ще вдигне наздравица с червено вино

ОFFNews Последна промяна на 22 декември 2017 в 16:15 3916 0

Публиката на Новогодишния оперетен бал на Музикалния театър на 28 декември от 19 часа в зала 1 на НДК ще вдигне наздравица с червено вино. На сцената пък солистите и хорът ще изпълнят прочутата наздравица от „Прилепът” на Щраус с чаши пълни с шампанско.

Това е и единственото музикално изпълнение, което се повтаря от миналогодишния Оперетен бал, когато почитателите на жизнерадостния жанр изпълниха до краен предел зала 1 на НДК.

В духа на старите дворцови традиции и Новогодишния оперетен бал в зала 1 на НДК ще бъде открит с танца полонеза. Публиката ще се наслади и на празничните виенски валсове, огнения чардаш на Калман и жизнерадостния канкан на Офенбах в изпълнение на балета на Музикалния театър. Детска балетна школа от малчугани между 5 и 15 годишна възраст ще танцува откъс от „Лешникотрошачката” на Чайковски.

Солистите ще блеснат в прочути арии, дуети и септети от шлагерни оперети. Те са избрани от творчеството на класиците – от бащата на лекия жанр, както наричат оперетата, Офенбах, през виенския майстор Щраус до унгарските класици Лехар и Калман.

„Лекият жанр се създава трудно и иска много сериозна работа. Затова човек не бива да гледа на него с пренебрежение” – убеден е проф. Светозар Донев, режисьор на Новогодишния оперетен бал и един от доайените на Музикалния театър.

Маестра Любка Биаджони дирижира и тази година Новогодишния оперетен бал на 28 декември в зала 1 на НДК.

"За мен е чест да съм поканена отново на Новогодишния оперетен бал на Музикалния театър! Лично аз много обичам оперетата, но не ми се отдава често да я дирижирам. Миналата година направихме един много сполучлив спектакъл под режисурата на проф. Светозар Донев и успяхме да докоснем сърцата на много хора. Надявам се и сега на 28 декември да зарадваме почитателите на оперетата и на Музикалния театър”, казва Любка Биаджони.