Най-големият джаз фестивал у нас в снимки (галерия)

Над 30 хиляди души споделиха преживяването А to JazZ в трите фестивални дни в Южен парк 2

ОFFNews Последна промяна на 10 юли 2017 в 16:12 7081 0

За седма поредна година международният фестивал А to JazZ показа, че красотата на джаз музиката обединява, сплотява и омагьосва. Повече от 30 хиляди души станаха част от уникалното изживяване A to JazZ и направиха фестивала oще по-пъстър и емоционално зареден. В трите фестивални вечери видяхме, че A to JazZ e много повече от джаз.

„Енергийна бомба, това сте вие. Благодарим ви от сърце за това, че сте една от най-щурите публики, пред които сме свирили“, каза Йона Нилсън, вокалист на Dirty Loops, които оглавиха първата вечер и накараха всички да танцуват.

„Може ли просто да кажа „Уааау“! Иска ни се да свирим с часове за вас. Беше истинско удоволствие, благодарим ви и ще ви чакаме на джем сешъните след малко, където ще продължим да се забаваляваме заедно“, сподели Робърт Гласпър от сцената на фестивала през втората вечер. Погълната от енергията на публиката, бандата свири и на официалните джем сешъни, където останаха буквално броени минути преди да се качат на самолета, за да потеглят към следващата точка от Европейкото им турне.

Хедлайнерът в третата последна вечер, великият музикант Кристиан Макбрайд, също не остана равнодушен към енергията на А to JazZ: “Страхотен фестивал, страхотна публика! Съвсем искрено мога да кажа, че това е най-добрият концерт от турнето ни досега. Забележителни сте, благодарим ви!“

Нестихващите аплодисменти изкараваха на сцената не само хедлайнерите през трите вечери на фестивала, но и всички останали артисти. Впечатляващи дебюти, свеж фънк, модерен соул, испански фюжън, смела комбинация от джаз с български фолклор и ромски класики, както и джаз на високо световно ниво. Всичко това звучеше на A to JazZ 2017 – фестивалът, който показа, че хубавите будни хора и качествената музика не са мираж и заедно имат силата да променят.

Снимки: Дориан Тодоров, Емил Казаков

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови