Музикаутор, Филмаутор и Артистаутор се обединяват в алианс срещу дисбалансите в културата

OFFNews 02 февруари 2022 в 12:35 2890 0

„Алианс за развитие на творческите сили срещу дисбалансите в културата на България“ - под това име организациите за управление на авторски права Музикаутор, Филмаутор и Артистаутор обединяват сили срещу дисбалансите в културата в страната ни.

Алиансът цели да подпомогне институциите в посока изсветляване на сектора, свързан със създаване и ползване на творческо съдържание, въвеждане на ясни правила и коректни взаимоотношения с различните видове ползватели на произведения на изкуството и формирането на справедливи авторски възнаграждения за творците.

На пресконференция, която ще се състои утре, от 10.00 часа в Лутературен клуб "Перото" информация за новото обединение ще представят Виктор Божинов – председател на Филмаутор, Мария Палаурова – изпълнителен директор на Филмаутор, Иван Димитров – изпълнителен директор на Музикаутор, и Симеон Христов – изпълнителен директор на Артистаутор.

В рамките на пресконференцията ще бъде представен видеоклип, който показва позицията на представителите на културния сектор у нас. Организаторите на утрешната пресконференциуя очакват гости на пресконференцията да бъдат едни от най-известните и уважавани лица от българското музикално и кинопроизводство.

Инициативата има за цел намирането на правилните решения, които да стимулират творческите сили и потенциал на България, се заявява в прессъобщението на трите дружества, изпратено до медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови