Министърът на културата чете стихове на Маргарита Петкова и Добромир Банев под карантина (видео)

OFFNews 11 февруари 2022 в 15:45 3725 0

Министърът на културата Атанас Атанасов направи специален поздрав към поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев по повод премиерата на "Абсурдни времена - нецензурираната версия". Заради карантина министърът не успя да присъства на премиерата на книгата, но изпрати изключително мило видеопослание, записано лично от него. Във видеото той чете стихове от книгата и я определя като бижу, с което времето тече по-леко, изразява и надеждата си, че скоро ще получи автограф лично от авторите, съобщиха от издателство "Персей".

На премиерата на книгата, която се превърна в голямото културно събитие на седмицата, присъства зам.-министърът на културата Весела Кондакова, както и много почитатели на двамата най-обичани съвременни поети. Сред хората, които търпеливо чакаха часове на дългата опашка за автографи, бяха Валерия Велева, Нона Йотова, Галя от „Каризма", певицата Тони, Стефан Илчев, Петър Антонов..., допълват от издателството.

Премиерата се състоя в столичния „Ялта клуб", където огромното пространство се оказа тясно за желаещите да бъдат на премиерата и при спазване на ограничителните противоепидемични мерки. Издателят и литературен критик Пламен Тотев откри събитието с топли думи на обич, приятелство и преклонение пред таланта на Маргарита Петкова и Добромир Банев, на които той е основен издател.

След това двамата поети четоха стихове от книгата с непринуден тон, като в компанията на приятели, в която може да има и шеги, и закачки. Прозвучаха творби, които се публикуват за пръв път в изданието и бяха посрещнати с аплодисменти от публиката, жадна точно за такива стихове – които запалват и отразяват любов и романтика, които влизат в сърцата и остават там. Неслучайно много от творбите на Маргарита Петкова и Добромир Банев са сред най-споделяните и цитираните в социалните мрежи, а всичките им книги са бестселъри, се посочва в съобщението.

Предстоят срещи с почитатели и в страната. В момента "Абсурдни времена - нецензурираната версия" е сред най-поръчваните книги и предпочитан подарък за Св. Валентин, обясняват от "Персей".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови