Максим Генчев оцени и ''Времеубежище'': Постно автоинтервю на Гошето от Ариана

Ружа Райчева 25 май 2023 в 06:55 23751 10

Поредната публикация, с която Максим Генчев разгневи потребителите на Фейсбук

Снимка Фейсбук

Поредната публикация, с която Максим Генчев разгневи потребителите на Фейсбук

Режисьорът на "Ботев" Максим Генчев отново успя да разбуни страстите в социалните мрежи, след като определи романа на Георги Господинов "Времеубежище" за "постно интервю на Гошето от Ариана". 

На 23 май Георги Господинов спечели най-престижната литературна награда в света Букър. На свой ред в началото на тази година Генчев предизвика три скандала: единият беше около неговия филм "Ботев", продуциран от БНТ. След като филмът беше излъчен по обществената телевизия през новогодишните празници, "Ботев" бе, меко казано, недобре приет. 

''Вече е ясно кой уби Ботев - Максим Генчев'': Критиките към продукцията не стихват

Вторият скандал около Генчев беше свързан с негов коментар за творчеството на Джон Малкович, който гостуваше в представлението "В самотата на памуковите полета" в Народен театър "Иван Вазов". Тогава Генчев обяви, че "Малкович не е нещо особено в театъра и че не би го наел, защото не говори български"

Третият път режисьорът успя да разгневи потребителите на социалните мрежи с нелеп коментар по повод годишнината от обесването на Васил Левски

Ето какво написа Генчев снощи в социалните мрежи: 

"Нивото на Гошето Времеубежището е "Корабът "Радецки" акостира на езерото "Ариана". Убеден съм, че Анг (английската - бел. ред.) награда е присъдена на преводачката А. Родел. Тя е "родила" нещо наградообразно от това постно автоинтервю на Гошето от "Ариана"!"

A ето как реагира проф. Александър Кьосев на случката: 

"Явор Дачков и Максим Генчев обвиняват „Времеубежище“ в повърхностност, Дачков обяснява, че „Нобел“ и „Букър“ не са това, което са били. Сула обаче е отишъл по-нататък и обвинява направо Антонио Гауди, че сътворил адска катедрала. Гледай ти какви хора-бездни имало в България… как разбиват митове и разкриват без боязън скрития сатанизъм на Запада! Страх да те хване от техните мрачни "православни" дълбини. Очаквам д-р Михайлов да намекне в характерен стил, че „Деветата“ не е това, което сме я мислили... а мечтата за „Едно ферари в цвят червен…“ е всъщност тайна маска на „Няколко фюрери в цвят кафяв“, родена от определени тактове на „Одата на радостта“…"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

10

6екеr4о

30.05 2023 в 14:07

Я, всички у форума сме с нацвъкани по 9 минуса, само СпиртНосения има 10!

Следва ли да се чувствам пренебрегнат!?

1000

8

КОЗАРЕВ МИЛЕН

25.05 2023 в 17:55

чаках да оплюят наградения Господинов. Нямаше как тази воняща извадка на нацията ни да не пръсне своя спрей. Няма дъно. Потъват надолу и мислят , че се гмуркат. Максим , Явор , Лордогъз, Богомил Б. Така е явно , че население от 4ма, най много 5ма, пилеят пръски от слюнката си, само защото никой тях не е наградил, заради това, че няма причина да ги награждават, освен ако няма награди за злоба и душевна пустота. Срам и ужас. На Максим му дайте да направи филм за Георги Господинов и това ще е най-голямата щета за втория. Нема начин да не го намрази целия народ. На Явор му дайте още един цвят към убежденията му за да станат оцветени като знамето на ДЪГАТА, Кулезич отдавна каза, че е полазен от демони. Богомил разбира от книги, ако са с червена твърда корица, на тях пише БКП или СЕКРЕТНО, чете и не ги разбира...нека язди.Георги Господинов за мен е жив великан. Аз като прост интелигент(интелектуалец е друго нещо) преписах 20 цитата от книгата му в тефтеръ си . БЛАГОДАРЯ Г.Г.

2073

7

Johnny B Goode

25.05 2023 в 17:33

Дачков и Генчев, титани на мисълта.

Господи, като прибираш грешните, вземи и смешните

-529

6

6екеr4о

25.05 2023 в 16:55

Познавам Генчев лично, той израсна и съответно е възпитан в една панелка в бившия ж. к. "Червена звезда", София,населена само от семейства на прислугата на тодорживковото УБО, та панелният мозък може да роди само УБО-прислужническо оценителство!

10298

5

AntiZ

25.05 2023 в 16:19

"Не се докосвай до *****, защото само ще се изцапаш!" А като са две, трябва да се спазва дистанция.

1000

4

bucher

25.05 2023 в 16:19

генчев..дачков.....смели хора.
Не само са до уши в кацата с *****, ами си отварят и устата...

Или как беше...песимистът казал "Е от това по-зле не може да стане!" , а оптимистът опровергал: "Ааа, може , може ....!!!!"

Браво за оптимизма....

9347

3

Анализи

25.05 2023 в 09:35

Дълбоките некадърници Генчев Дачков очевидно искат да привлекат внимание към себе си. Полуми им се със знак минус.

345

2

Джендо Джедев

25.05 2023 в 08:38

Кои бяха тия Генчев и Дачков? ;)

22548

1

dolivo

25.05 2023 в 08:36

Възражденски идиоти това могат да им родят кухите лейки

Визирам критиците , които на всичко отгоре са и творци със съмнителен успех