Лени Кравиц с концерт в София на 30 септември

Вероника Шербанова 11 май 2012 в 12:19 1633 0

Лени Кравиц,  Снимка: БГНЕС
Лени Кравиц, Снимка: БГНЕС

Лени Кравиц пристига отново в България. На 30 септември в зала "Арена Армеец" той ще представи албума си BLACK AND WHITE AMERICA.

В столицата той ще представи пред своите фенове деветия си по ред албум след тригодишно затишие. Концертът е част от световното турне на Кравиц.

„Да свирим някои от новите песни на живо ще бъде истинско вдъхновение за мен“, разказва за идването си в България самата звезда. „Имам уникална банда от музиканти, с пълна брас секция и много певци. Няма да се шегуваме, когато се качим на сцената в София“, допълва той.

Според Лени Кравиц новият му албум е най-значимият и разнообразен в кариерата му. В него са включени 12 песни, които представляват интересна смесица от рок и фънк, джаз и блус, ретро звучене от 70-те години, както и характерните за музиканта китарни рифове. Записите са били разпределени между Бахамите и Париж.

Изпълнителят споделя, че за създаването на албума са го вдъхновили Бахамските острови, където е родена майка му. Освен това е повлиян от изпълнители като Earth, Wind and Fire, Quincy Jones, the Brother Johnson.

Парчетата, които правят най-силно впечатление, са едноименното „Black And White America”, “Push”, “Come On Get It”, “Super Love” и др.

Продажбата на билетите започва на 14 май в Eventim. Цените са между 60 и 110 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков