„Корекция“ на Иржи Хавелка гостува на „Световен театър в София“

ОFFNews 10 юни 2016 в 16:09 2032 0

"Корекция".

„Корекция“ е изненадващ и необикновен спектакъл, замислен от един от най-добрите съвременни чешки театрални режисьори – Иржи Хавелка, заедно с танцьорите и хореографите от единствената чешка компания, която печели три пъти най-престижното отличие за съвременен танц в Чехия - „ВерТеДанс“ и пражкия квартет от кларнетисти „Clarinet Factory“.

То ще се играе днес в 19:00 часа в театър "Азарян" като част от „Световен театър в София“, а билети от 15 и 12 лв. може да намерите на касите на Билетен център, НДК и Тикетпортал.

„Корекция“ е представление за липсата на свобода, за изолацията, за силата да взимаме решения. Танцьорите в спектакъла са поставени пред необичайни препятствия и ограничения.

„Корекция” получава наградата на чешката критика за „Най-добро танцово представление“ за 2014, след което следват покани на множество престижни чешки и международни театрални и танцови форуми, където продължава да печели награди. Най-значимите сред тях са наградата "Herald Angels" в Единбург, Награда на публиката – Европейски фестивал „ВЕ“ Бирмингам 2015, награда на фестивала МЕSS – Сараево, номинация за британската награда "Total Theatre" и др.

Иржи Хавелка живее и работи в Прага като режисьор, автор и актьор. Завършва програмата по Режисура за алтернативен и куклен театър в Пражката академия за изпълнителски изкуства. През 2008 печели наградата „Алфред Радок” – „Талант на годината”, а два от неговите спектакли са номинирани за наградата на „Театрален вестник“. Основен член на популярната чешка алтернативна театрална компания Vosto5. Сред международни проекти, които прави е концертът на световноизвестната британска група The Tiger Lilies в Театър „Archa“. През 2013 създава два представления, които влизат топ-листата за „спектакъл на годината” – „Последният трик на Жорж Мелиес” и „Духова музика”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!