Концертът на Пантера във Виена се отменя, Фил Анселмо е обвинен в расизъм

OFFNews 26 януари 2023 в 10:36 5064 0

Фил Анселмо

Снимка GettyImages

Фил Анселмо

Една от иконите на тежката музика - групата "Пантера" - отменя концерта си във Виена.

Новината бе съобщена от световните медии. Групата, която се събра отново след убийството на китариста Даймбег Даръл през 2004 година, бе обвинена в расизъм.

Самото обвинение, както е модерно напоследък, е с доста задна дата и идва от средите на немската Зелена партия, припомня журналистът Куентин Сингър от Форбс.

Става въпрос за изяви на вокалиста на Пантера Фил Анселмо от 2016 година, в които той е отправял расистки поздрави към публиката и е произнасял расистки лозунги. Именно това кара немските зелени да отправят критики към организаторите на немските фестивали Rock in the Park и Rock in the Ring 2023. От двата фестивала вече обявиха, че Пантера няма да са хедлайнери и няма да участват в тях.

Впрочем самият Фил Анселмо вече поднесе своите извинения, заявявайки пред Керанг, че си е направил "ужасна шега".

"Бум — сякаш съм буквално Хитлер!", казва Анселмо. - „Не съм. Нося любов в сърцето си. През годините се научих да правя първата стъпка с любов и да поставя добросъвестността на първо място. Разбирам се с всички. Ако има някакво съмнение относно политическите ми пристрастия, хората трябва да го избият от главите си. За мен е абсурдно някой в ​​днешно време да съди някого по цвета на кожата, наследството или религията му. Аз съм безвреден човек."

Въпреки извиненията концерта на Пантера в Австрия вече окончателно е свален от афишите, а промоутърите вече обявиха, че ще върнат парите на всички.

Припомняме, че Пантера ще свирят и в България. Това ще се случи на 26 май.

Няма информация за други свалени концерти от турнето на метъл легендите и ако всичко е наред, ще можем да ги гледаме в състав Фил Анселмо, Чарли Бенанте, Рекс Браун и Зак Уайлд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови