Конкурс за български късометражен филм на 25-ия София Филм Фест

OFFNews 24 ноември 2020 в 09:22 1794 0

За 19-а поредна година международният филмов фестивал София Филм Фест организира конкурс за български късометражен филм. За втора поредна година наградата ще се връчи от Доли медия студио. В конкурса са участвали много от водещите имена в съвременното българско кино, сред които Драгомир Шолев, Андрей Паунов, Светла Цоцоркова, Петър Вълчанов, Борис Десподов, Павел Веснаков.

12 заглавия ще бъдат селектирани в програмата на късометражния конкурс на 25-ия София Филм Фест. Всички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, заснети след 1 януари 2020 година и отговарящи на регламента на конкурса, могат да се включат в състезанието.

Формуляр за кандидатстване се попълва на английски език след регистрация в сайта на София Филм Фест – можете да го направите тук. Филмите се подават ОНЛАЙН. За повече информация може да се запознаете подробно с условията за кандидатстване, които ще откриете в новината на сайта на София Филм Фест.

Крайният срок за участие в конкурса е 23 декември 2020 година.

През януари 2021 година ще бъдат обявени 12-те претенденти, а международното жури на 25-ия София Филм Фест ще избере победителя.

Наградата е на стойност 9 500 евро (1 500 евро парична премия и 8 000 евро в постпродукционни услуги), осигурени от Доли медия студио, които се получават от режисьора на филма-победител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови