Класика vs. брейк: световният хит "Летящият Бах" за първи път в България

Спектакълът, който събира в едно класически фуги на Бах, съвременни танцови форми и смела хореография предлага невиждано у нас преживяване

OFFNews 06 октомври 2017 в 13:26 4355 0

21 октомври е важен ден в културния календар на столицата. Тогава в зала 1 на НДК ще можем да се насладим на Red Bull Flying Bach, едно от най-интригуващите музикално-танцови представления през последните години.

От 2010 насам огромният екип на Flying Steps обикаля континентите с един спектакъл, изпращан с овации, независимо дали се играе пред аудитория в Азия или в Европа. Шоуто е обиколило над 30 държави, и достига до над половин милион зрители. Отзвукът е винаги един и същ - заразителна енергия и изключителна зрелищност на хореографията.

Red Bull Flying Bach представлява първото претворяване на цикъла прелюдии и фуги за пиано на Йохан Себастиан Бах - добре темперирано пиано, в мултимедийна танцова феерия, която среща и слива в едно класическа музика, брейкденс и множество други форми на съвременния танц. Изключителното в случая е абсолютната синергия, постигната между творбите на Бах и всяко движение на танцьорите на сцената, които действат с увереността на театрални актьори и техническата прецизност на олимпийски атлети.

Основни двигатели на този грандиозен проект са немският оперен режисьор Кристоф Хагел, световноизвестният хореограф Юи Кавагучи и берлинските брейкденс танцьори и четирикратни световни шампиони Flying Steps, ръководени от легендарния Вартан Басил.

„За нас Red Bull Flying Bach е възможност да покажем, че хората от Flying Steps са не просто брейкденсъри, а истински творци“, споделя Басил. „Комбинирането на елементи от градската култура с естетиката на класическата музика е невероятно ефективен начин да създадем нещо съвсем ново и изключително подходящо за голямата сцена. Намираме го за истински вълнуващо“, допълва той.

Особен акцент на 21 октомври в зала 1 на НДК ще бъде и участието на младата, но вече много известна в родната си Италия балерина Виргиниа Томаркио. Тя е част от големия балет към Римската опера, но не страни и от други танцови и музикални проекти. Италианската аудитория я познава като победител в телевизионното шоу Amici di Maria De Filippi.

Билетите за шоуто вече са в продажба в мрежите на Eventim и TicketPro на цени от 30 до 80 лв. Деца до 10-годишна възраст влизат безплатно, но без седящо място. За деца над 10 г., ученици и студенти е предвидена отстъпка от 10 лв. на билет във всички ценови категории, без тази от 30 лв. Отстъпката е валидна само срещу представяне на съответния документ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!