Как се снима екшън сцена: Взрив на кола и зомбита vs. войници на специално събитие в Киноцентъра

Вълнуващ ден за феновете на снимачната площадка в Nu Boyana

ОFFNews 12 септември 2017 в 16:00 10433 0

Тази неделя, 17-ти септември, от 10 до 16 часа, любителите на екшън киното ще имат възможност да влязат на снимачната площадка в Киноцентъра в Бояна, за да видят на живо как се подготвя и снима сцена от екшън филм.

Тренирани каскадьори ще потопят зрителите във вълнуващи сценарии - гладиатори ще се изправят срещу спец. части, морски пехотинци ще премерят сили срещу зомбита, а като за финал – ще има взрив на истинска кола.

Специален гост на събитието е Кийт Страндбърг - реномиран сценарист, работил в Холивуд, с над 30 години стаж в киното и екшън жанра.

Човек с множество интереси, с богат опит в каскадите и източните бойни изкуства, той притежава ценни и интересни знания, които с радост ще сподели с публиката си. Един от най-известните му филми е “Няма място за отстъпление” (No Retreat, No Surrender) - първият филм, с който изгрява звездата на Жан Клод ван Дам. В репертоара му фигурират още много заглавия, които са добре познати на феновете на класическите екшъни от 80-те.

Кийт Страндбърг ще бъде заобиколен от българските студенти от своя майсторски клас по писане на сценарий, с които ще работи ден по-рано.

“Ако искате да научите любопитни подробности за това как се създава екшън киното, как се бият Брус Ли, Джеки Чан и Жан Клод ван Дам пред камерата, не изпускайте да дойдете на това приключение с нас във филмово студио “Ню Бояна”, обръща се директно към българските фенове Кийт.

Побързайте, защото местата са ограничен брой. Билети в мрежата на eventim.bg.

Събитието е подходящо за ученици, които могат с приятели или със своите родители да отпразнуват началото на учебната година, както и за по-големите фенове на класическите екшън филми. Деца до 9 години влизат безплатно, а за учениците до 16 години има отстъпка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови