Изложба в подкрепа на детската Евровизия (галерия)

Александър Новков 11 ноември 2015 в 13:50 2967 0

Снимка Сергей Антонов

Днес в столичния хотел Хилтън беше открита изложба в подкрепа на детската Евровизия.

Изложените експонати са изработени от деца от различни школи и ателиета в България. Целта на изложбата е да "обърне света" и да го покаже през детските очи.

Организаторката на събитието Таня Костадинова разказа, че подготовката за изложбата е отнела цяло лято.

По време на събитието Костадинова връчи на генералния директор на БНТ Вяра Анкова подаръци, изработени от школите, участвали в създаването на експозицията.

На изложбата присъстваше и генералният директор на Хилтън България Щефан Райтер, който приветства децата и изказа гордостта си, че е домакин на експозицията.

Творбите на децата могат да бъдат видяни във фоайето на хотела през следващите дни, като ще останат там до 21 ноември.

Пред OFFNews организаторката на изложбата Таня Костадинова разказа, че това е третата експозиция от този тип. С нея сдружение "Душевно огледало" подкрепя детската Евровизия.

"В логото „дискавър“ ние разчетохме една прекрасна възможност България да бъде открита от Европа и да може да види таланта на нашите прекрасни деца.", обясни тя, допълвайки, че организацията й има доста експозиции, които пътуват по цял свят и показват таланта на българските деца, а специално за Евровизия децата са изрисували чадърите с логото на конкурса.

Таня Костадинова изрази надеждата си за силно представяне на българските участници в тазгодишното издание на конкурса и заяви, че е много важно децата ни да знаят, че животът е едно състезание на възможности. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови