Изложба благодари на медиците в десетки градове по света едновременно (галерия)

OFFNews 03 май 2020 в 21:44 7000 0

България е една от държавите, която се включи в благодарствената изложба “Thank you, doctors!”, стартирала на открито в много градове по света.

Изложбата събира илюстрации на художници и дизайнери от различни страни, които с творбите си изразяват благодарност към работата и отдадеността на медицинските работници и лекарите по света в дните на пандемия от COVID-19.

През последните месеци стотици хиляди медици от цял свят прекосяват градовете, в които живеят, за да стигнат до болниците, в които работят. В условията на изолация те са от малкото хора, които се придвижват в градското пространство денонощно. Билбордовете отправят благодарствени послания към медиците за тяхната работа и отдаденост във времето на пандемията от коронавирус.

За „платна” на изложбата са използвани свободните билбордове в различните градове. Позициите с илюстрации са подбрани така, че да следват пътя на медиците до болниците, които са най-натоварени заради епидемията.

В изложбата участват Румъния, Сърбия, САЩ, Германия, Албания, Испания, България и др. държави, като всеки ден се присъединяват нови градове по света.

„Ако погледнем на изкуството като начин на оцеляване в света изобщо, то днес артисти в светлината на прожекторите са именно нашите медици, а ние наблюдаваме с вълнение и благодарност тяхното изпълнение. Да си лекар в България е истинско изкуство поради ред причини от различен характер. Чувството за отдаденост на професията е познато на всеки артист. Но артистът познава и друго чувствo - това на благодарността. Затова решихме да я изразим по най-добрия начин, по който можем” - коментираха български автори, които се включиха в изложбата.

Билборд позициите, които се ползват за “платна” на изложбата в София, са предоставени безвъзмездно от компанията Idea Comm, а печатът е осъществен благодарение на печатница Red points.

Инициативата е по идея и организация на рекламна агенция McCann, която има над 140 офиса в света, в това число и в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !