„Игра на доверие“ е най-гледаният български филм за втори пореден уикенд

Продукцията по идея на Яна Маринова задържа позицията си в боксофиса с над 15 000 зрители в киносалоните в първите десет дни

OFFNews 01 март 2023 в 14:40 2560 0

Игра на доверие
Игра на доверие

Интригуващият филм на режисьора Мартин Макариев, вдъхновен от лични истории от живота на Яна Маринова, дебютира успешно в първите си десет дни на голям екран. „Игра на доверие“ покори зрителския интерес и до момента привлече 15 912 зрители в киносалоните в цялата страна. Продукцията е безспорен фаворит сред новите родни заглавия, а преди нея, на върха на боксофиса за уикенда, очаквано се нареждат хитовият блокбъстър от Вселената на Marvel „Ант-мен: Квантомания“ и анимационният „Приключението на мумиите“.

В основата на „Игра на доверие“ стои вълнуваща среща с личните истории на майка и дъщеря, а в главните роли са Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, София Ласкин, Владимир Зомбори, Пламен Манасиев и Александър Димов. Участие взимат още Мария Каварджикова, Малин Кръстев, Христо Петков, Китодар Тодоров, Искра Донова, Александър Хаджиангелов, Яна Титова и др. Продукцията с елементи на трилър отваря темата за психическото и физическото насилие, често скрити зад маската на добрите намерения. Това е история за силната, уверена и смела жена, а зрителските отзиви са повече от емоционални и дълбоко искрени. Стотиците коментари и съобщения към екипа и официалния профил на филма показват, че откровеният поглед към тези обществени проблеми е силно необходим и е крачка напред към позитивната промяна.

Съвсем скоро филмът предстои да зарадва и развълнува и сънародниците ни зад граница. Той поема на турне из Европа, като първите дати на премиерните прожекции в чужбина са във Великобритания – 11.03 в Саутхемптън и 12.03 в Лондон. До момента част от актьорския състав се срещна с феновете във Варна, а на 01.03 предстои и специално гостуване в Пловдив.

Преди броени дни излезе и официалният клип на песента Once Upon A Time, част от официалния саундтрак на „Игра на доверие“. Тя е написана през 2017, а Мартин Макариев я чува за първи път благодарение на китариста Венцислав Велев, който участва в снимачния процес на филма. Автор на текста и музиката е Марияна Добрева-Велева. С това парче тя печели голямата награда на първото издание на фестивала Sofia Singer Songwriter, а официалното видео може да видите тук.

Сценарият на „Игра на доверие“ е на Борислав Захариев, а оператор е Андрей Андреев. Продуцент е Яна Маринова за „Spirit Production House“, изпълнителни продуценти са Мартин Макариев, Яна Маринова и Александър Сано. Филмът е подкрепен от Национален филмов център, разпространява се от bTV Studios.


Линк към официалния трейлър в YouTube

Линк към официалната страница на филма във Facebook

Линк към официалната страница на филма

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови