Хосе Карерас: Нищо не може да се сравни с българската публика

ОFFNews 23 юни 2015 в 16:30 4124 1

“Вълнувам се, че ще се завърна в София. Нищо не може да се сравни с атмосферта в този град и топлия прием на българската публика”, заяви великият тенор Хосе Карерас преди концерта си на 3 декември в зала 1 на НДК, на който ще се сбогува с почитателите си у нас.

Маестро Карерас без съмнение е един от най-великите оперни гласове на XX и XXI век. Участвал е в спектаклите на най-престижните зали в цял свят и е бил част от сензационните “Трима тенори” заедно с Лучано Павароти и Пласидо Доминго, с които е изнасял концерти пред милионна аудитория.

Големият каталунски тенор се завърна триумфално на сцената през миналата година в операта „Съдията” на австрийския композитор Кристиан Колоновиц. Възторжените отзиви на критиката, разпродадените представления и овациите на крака на публиката отбелязаха завръщането след почти 8 години пауза. Успехът беше затвърден и в началото на тази година с представяне на операта в прочутия Мариински театър в Санкт Петербург.

Веднага след това маестро Хосе Карерас обяви финалното си турне, озаглавено “A Life In Music”. На 3 декември българската публика ще стане свидетел на един от последните концерти на прочутия тенор. “Все още помня вашата страхотна публика. Хората познават класическата и оперната музика, щедри са на аплодисменти и изключително добросърдечни.”

Под диригентската палка на маестро Давид Хименес и ангелския глас на световноизвестно сопрано, което още се пази в тайна, Карерас ще представи пред отбраната аудитория в зала 1 на НДК програма с най-известните си изпълнения от началото на кариерата си до днес. От прекрасни мелодии от времето на “Бел епок” до най-известните оперни арии в света.

“Тези песни ме развълнуват всеки път, когато ги изпълнявам. В тях водещи са страстта и емоцията – дълбоко стаени в сърцето и душата ми чувства, които винаги се опитвам да предам с гласа си.”
Организатори на събитието са Жокер медиа и Moko Solution.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика