Gamma Ray изпълниха "Универсиада" и оставиха силен спомен у феновете

Николаос Цитиридис 28 март 2014 в 15:34 2255 1

Снимка Werock.bg

Заряд, енергия, мощ и метъл - вечерта на Gamma Ray и Rhapsody of Fire бе именно това. Перфектна организация, страхотен звук и верни фенове направиха концерта в София наистина незабравим.

Българите Wartime се погрижиха подобаващо да подгреят Кай и компания с добър подбор на сетлиста си. Въпреки че при стиловете между Gamma Ray и Wartime има голяма разлика, българската банда успя достойно да изпълни ролята си на добра подгряваща група.

След Wartime на сцената се качиха Rhapsody of Fire, които идват у нас за втори път и съдейки по усмивките и впечатленията, които феновете оставиха у тях, ще се върнат пак. Мелодичен и енергичен метъл зазвуча в "Универсиада", а феновете пееха всяка песен заедно с RoF.

Точно в 21:50 дойде и моментът, който всички очаквахме. Кай Хансен и компания се появиха и ударно започнаха с новото парче "Avalon" от новият им албум Empire of the Undead. Въпреки че песента бе публикувана едва няколко дни преди концерта, голяма част от феновете знаеха текста ѝ. По същия начин се случи и с песента "Hellbent", която се появи на бял свят пред около 2 седмици.

Българските феновете станаха и едни от първите, които успяха да си купят новия албум от щандовете пред залата. Накрая на концерта те получиха и автограф от Gamma Ray, които стоически втори пореден ден угаждаха на българските си фенове.

Концертът продължи с класики като Man on a Mission и Rebellion in Dreamland. За щастие на феновете имаше както много нови песни, така и парчета от класическите албуми на Gamma Ray.

Шоуто приключи с "To the Metal" и "Send me a sign", а след края на концерта последва емоционално сбогуване между бандата и феновете, като от сцената хвърчаха перца и палки в продължение на 10 минути.

С четвъртия си концерт в България Gamma Ray определено доказаха, че са една от най-обичаните групи у нас и че съвсем скоро отново ще се завърнат.

Трябва да отдадем и заслуженото на организаторите от BGTSC, които се погрижиха за перфектен ред в залата, който осигури доброто ни настроение.
Следващата седмица очаквайте ексклузивно интервю с Кай Хансен и Дирк Шляктер, които разговаряха с OFFNews минути преди да се качат на сцената.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!