Фестивалът 'Master of Art' продължава с премиери на български филми

OFFNews 16 септември 2020 в 15:42 1764 0

Вълнуващи истории очакват посетителите в кино „Люмиер Лидл“ с филмите от програмата на фестивала за документално кино „Master of Art”. Есенното издание ще продължи до 24 септември, а на големия екран в кино „Люмиер Лидл“ ще бъдат показани премиерно българските филми „Стихията Медея“, „Чакащи артисти“ и „Икар от Кочериново“. Кинолюбителите ще бъдат част от истории за силното приятелство и трудностите по пътя към успеха.

Срещата с българското творчество на фестивала започва на 17 септември от 18:00 ч. със „Стихията Медея“. Филмът бе част от онлайн изданието на „Master of Art” през април и предизвика положителен отзвук от страна на публиката. Лентата разказва историята на театралния и социален проект „Медея“, с главно действащо лице – актрисата Снежина Петрова. Спектакълът бе отличен с наградата „Културно събитие на 2019 г.“. Режисьор на документалния филм е Найо Тицин.

Вълнуваща среща с още четири талантливи актриси с различни съдби – Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля и Стефка Янорова, ви предстои по време на „Master of art”. Свързва ги таланта и Театралната академия в София. С годините се превръщат в едни от утвърдените имена на българската сцена, кино и телевизия. Връзката им, както е характерно за тяхната професия, е трудна – закърмена с конкуренция и изпитания за силата на приятелството. Проследете тяхната история с филма „Чакащи артисти“ на режисьора Борислав Колев на 18 септември от 18:00 ч.

Филм за изпълнената с драматични обрати житейска история на един мечтател – Николай Поповски от Кочериново, ще бъде прожектиран на 23 септември от 18:30 ч. От дете той мечтае да полети. Без никакво специално образование той изобретява и построява първия български хеликоптер, в задния двор на бащината си къща. Амбициите му стават все по-големи, изобретенията по-смели, но животът се оказва толкова жесток, колкото са големи мечтите му. Каква е цената на една мечта? С какво заплащаш, когато се доближиш до слънцето? Разберете като се запознаете отблизо с личността на Николай Поповски във филма „Икар от Кочериново“.

Билети за прожекциите в кино „Люмиер Лидл” може да закупите от касите на Билетен център – НДК, онлайн на www.tickets.ndk.bg и на касата в кино „Люмиер Лидл“ час преди началото на прожекциите.

Предварително закупените билети и карти Master pass през април, ще важат за новите дати на прожекциите без презаверка.
Филмовият Фестивал Master of Art се организира от продуцентска компания СПОТЛАЙТ, Националния дворец на културата и Фондация „Master of Art“. Фестивалът е част от Културния календар на Столична община за 2020 г. и се реализира с финансовата подкрепа от Националния Филмов Център.

Цялата програма на фестивала може да видите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови