Енчо Керязов слезе от сцената с пищно шоу

Световноизвестният цирков акробат излезе за последен път пред публика снощи, на сцената на Античния театър в Пловдив

OFFNews 29 юли 2021 в 12:40 11742 0

Снимка Getty Images

Енчо Керязов в "Нощ на звездите" в "Арена Армеец" през февруари 2016 г.

Енчо Керязов слезе от сцената с пищно шоу. Десетото юбилейно издание на спектакъла "Нощ на звездите" на едноименната фондация на световната звезда на цирковото изкуство се превърна в негов своеобразен бенефис.

Спектакълът в Пловдив бе и официалната церемония за награждаването в категориите "Образование", "Изкуство" и "Спорт", "Талант на десетилетието".

Енчо Керязов - сега и зам.-кмет на Ямбол - бе награден с почетния знак на президента Румен Радев за цялостния му принос в областта на спорта и цирковото изкуство.

С Керязов на сцената излязоха и младите му наследници акробати. В спектакъла участва и носителят на най-високи отличия в областта на цирковото изкуство - клоунът ХУШ МА ХУШ от парижкото кабаре "Лидо".

Сред участниците бе и екстремният артист Фреди Нок, който ходи по въже на стотици метри над земята без каквато и да е осигуровка. Има 22 световни рекорда, а през март 2015 г. извършва уникален преход като изминава разстоянието между два планински върха, за да подобри рекорда за ходене по въже на най-голяма височина, стоял непокътнат в продължение на 41 години.

Пред пловдивската публика Керязов сподели, че не е тъжен, защото има много талантливи деца и заради тях светът е пълен с надежда.

"Тази "Нощ на звездите" не приключва" - каза Енчо Керязов и аплодира всички талантливи деца, нормирани през годините от неговата фондация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика