Единственото извинение за видеото на Атанасов би било да вдигне актьорските заплати (видео)

Ружа Райчева 11 април 2022 в 12:11 3945 2

Единственото извинение от министъра на културата би било да вдигне заплатите на актьорите, заяви актьорът Филип Аврамов по bTV по повод скандалния видеоклип на министъра на културата Атанас Петров Атанасов от кабинета му.

Той иска от Министерството на културата да въведе 12-годишна стратегия за развитие на сектора, да има работещи закони за авторското право и за меценатството.

"Извинението му за този клип ще бъде да вдигне актьорската заплата на поне 1800 лева. Имаме нужда от диалог по тази тема. Имам колеги, които изнемогват от битовизми", каза Аврамов.

По думите му в момента щатната актьорска заплата е от порядъка на 560-900 лева.

Петък вечерта министърът на културата Атанас Атанасов публикува видео на личния си профил, което предизвика множество критики, откровени подигравки, но и политически реакции, включително на бившия премиер Бойко Борисов, който изимитира Атанасов по време на брифинг на ГЕРБ. Борисов, както и много от възмутените хора в социалните мрежи, задават въпроса дали Атанасов е бил трезвен, докато е снимал видеото. 

Филип Аврамов също реагира със сатирично видео на своя профил във Фейсбук:

Впоследствие в интервю за bTV културният министър отговори на въпроса какво всъщност е искал да постигне с видеото от прозореца на кабинета му, в което - говорейки изключително бавно и усмихвайки се - благодари на поздравилите го за рождения му ден на 3 април.

"Бях сам, слънцето щеше да залезе скоро, исках да се насладя на последните мигове и реших да благодаря на всички, които честитиха рождения ми ден преди седмица. (...) Съжалявам, ако съм предизвикал негативни емоции, защото това със сигурност не е била целта. Целта беше аз да направя един тест, да привлека внимание, защото имам да казвам много важни неща. Направих един тест и се обърнах директно към хората по моя си начин и за добро или за лошо той проработи", обясни Атанасов.

Ето и линк към оригиналното видео, качено от министъра на културата: https://www.facebook.com/nasko.p.atanasov/videos/693261695053004

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12498

2

noctacom

13.04 2022 в 13:48

момчето вероятно е селектирано по степен на неадекватност, също като колегите си. Но понеже е младо и неопитно , не умее да се прикрива като батковците.