Джон Малкович ще играе и на театралния фестивал ''Варненско лято''

Цените на билетите за "Адска комедия" са от 45 до 75 лева

OFFNews 19 април 2023 в 09:10 1551 0

Джон Малкович

Снимка Фондация „Виа Фест“

Джон Малкович ще играе на "Варненско лято"

Месеци след като холивудският актьор с хърватски корени Джон Малкович стъпи на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ за представлението „В самотата на памуковите полета“, той ще играе и във Варна на 31-то издание на международния театрален фестивал „Варненско лято“.

Цените на билетите за сцената на Драматичният театър „Стоян Бъчваров“ във Варна обаче ще са далеч от предизвикалите дълги опашки и коментари 300 лв за най-високата категория места в София. 

Във Варна спектакът с Джон Малкович ще е на цени от 45 до 75 лв., обявиха организаторите на фестивала. Малкович ще гостува в театрално-оперната „Адска комедия“, която е планирана да се играе през юли. 

Джон Малкович ще се появи на сцената заедно със световноизвестните сопрано Чен Райс и Сузане Лангбайн и престижният оркестър за класическа музика „Виенска академия“. Спектакълът е с автор и режисьор Михаел Щурмингер и разказва документалната история за австрийския сериен убиец на жени Джак Унтервегер, в чиято роля именно влиза Малкович, докато двете сопрано певици ще представят жените в живота му с арии от Хайдн, Моцарт, Глук и Вивалди. 

Билетите за всички театрални дни вече са в продажба. 

„Варненско лято“ е най-престижният театрален фестивал у нас. Организира се всяка година между 1 и 10 юни, представяйки няколко десетки спектакъла от България и чужбина, подбрани след тежка селекция. В програмата през 2023-та са включени 25 различни спектакъла. 

В българската селекдия сред тях са отличеният с няколко награди „Орфей“ на Народния театър, „Представление и половина“ на трупата на театър „Българска армия“, „Юн Габриел Боркман“ на варненския театър, „Чест“ на Театър 199 и др. 

Заради продължаващ ремонт на втората основна сцена на Драмата във Варна – сцена „филиал“, част от включените в международната селекция спектакли ще бъдат показани на площада пред театъра. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews