Диджеи правят ремикс на Братя Аргирови

OFFNews 02 октомври 2013 в 16:44 2621 0

Диджеи правят ремикс на Братя Аргирови
Диджеи правят ремикс на Братя Аргирови

Едни от най-популярните диджеи у нас ще дадат нов живот на песента “До вчера” - един от най-големите хитове на Братя Аргитови.

Ремиксите са дело на Infragreen и Big Tiger с подкрепата на лейбъла WTF SWAG и електронното дуо 1000 names. Парчето от скоро има и видео, което ще стане част от конкурса New Picture, Same Great Sound ("Нова картина, същия страхотен звук")

Предизвикателството към музикантите, както и към видео мейкърите е да докажат, че времето само увеличава стойността на класиката.

Песента“До вчера” е записана през 1983 година и още с пускането си става хит №1 в България и Унгария в продължение на 5 седмици.

„Радвам се, че нашата музика продължава своя живот и този конкурс е един от начините това да се случва“ – споделя Благовест Аргиров. „Интересът към тази песен за мен не е изненада – мисля, че се дължи на аранжимента, който през 80-те беше много авангарден. „До вчера“ има абсолютно новаторско наше музикално know-how. Работехме в студиото през нощта заедно с Кирил Иванов и правехме невероятни неща – забързвахме баса със специални технологии, работехме с ритъм бокс вместо барабанист... Когато плейбекът беше готов, никой не ни вярваше, че е направен в България“ - разказват създателите на песента.

Жури в конкурса са утвърдени имена в българското кино и музика - музикалният журналист Ивайло Спасов, Весела Данчева и Иван Богданов от студиото за анимации Compot Collective и продуценското дуо Мисирков/Богданов.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови