chicklit365.com, където Веселин Боришев среща фотографията с женското писане

Светослав Метанов 14 февруари 2019 в 14:37 4149 0

Как се връзва фотографското изкуство и онази литература, която определяме като типично женска?

Ако ви кажа, че би могло да се получи добре, даже супер да се получи, е много възможно мнозина да се подхилкват. 

Скептицизмът е напълно очакван.

Затова просто вижте доказателството - новият сайт на известния български фотограф Веселин Боришев http://chicklit365.com. Той е съвсем пресен, стартира днес - навръх празника на Свети Валентин и Свети Трифон.

Всички, които познават творчеството му, знаят добре, че кадрите на Веско винаги разказват истории, че винаги са различни и че винаги е видял нещо повече през обектива си. 

Това не е ново.

Новото и шантавото е, че проектът http://chicklit365.com не е само на Веско, а е и на много жени. Цели 365, колкото са дните в годината.

Всяка от дамите участва с текст към една от снимките. Струва си да бъдат прочетени. Сред съавторките на фотографа има както известни поетеси и журналистки, така и напълно непознати и анонимни дами. Текстовете им по нищо не си приличат, често са изненадващи, понякога доста дълбоки и искрени. Запазени са в оригинал. Има както на български (повечето), също и такива на английски, украински и турски. 

Получило се две в едно - и онлайн фотографска изложба, и нещо като дневник с усещанията на много жени, който ще става все по-голям и пълен с всеки изминат ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови