'Чехов х 3' на Театър Азарян е част от театралната програма на Аполония 2019

OFFNews 20 август 2019 в 11:01 2248 0

Уникалният спектакъл „Чехов х 3”, с който НДК и Театър Азарян отбелязаха 85-ия рождения ден на големия режисьор проф. Крикор Азарян, е специален акцент от театралната програма на 35-тото юбилейно издание на фестивала „Празници на изкуствата Аполония 2019”.

Спектакълът е дело на Фондация "Проф. Крикор Азарян" и може да бъде видян на 2 септември от 18:30 ч. в читалище „Отец Паисий” в Созопол.

След огромния успех и бурните овации, които предизвика „Чехов х 3” в Театър Азарян през месец март тази година, сега предстои спектакълът да зарадва публиката и на престижния морски фестивал. Заглавието ни връща към знаменитата трилогия от пиеси на А. П. Чехов, които Крикор Азарян реализира и оставя на сцената в последните години от земния си път.

Актьори от “Чайка” в Театър „Българска армия“, “Три сестри” в Младежки театър “Н. Бинев” и “Вишнева градина” в Народен театър “Иван Вазов” ще съпреживеят отново на сцената, заедно с публиката, заснети неповторими моменти от процеса по създаването на трите постановки.

Едни от най-обичаните и утвърдени български актьори, сред които Меглена Караламбова, Бойка Велкова, Георги Новаков, Александра Сърчаджиева, Койна Русева, Деян Донков и др. ще пресъздадат някои от най-емоционалните сцени от постановките на Чехов.

Идеята и реализацията на „Чехов х 3” са дело на Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов. Участват още Николай Урумов, Малин Кръстев, Станка Калчева, Владимир Люцканов, Валентин Ганев, Мария Каварджикова и Марин Янев.

НДК и „Аполония” партнират активно тази година не само на театралната, но и на музикалната сцена. Друго голямо събитие, което НДК и фестивалът реализират заедно, е концертът на Марио Бионди на 18 октомври от 20:00 ч. Ценителите на джаза и соул-музиката могат да се насладят на едни от най-големите хитове на изпълнителя през годините и да чуят песните от новия му албум „Brasil”.

Билети за концерта на Марио Бионди могат да бъдат закупени от касите на Билетен център НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови