Quantcast

Беглишката енергия се вплита във вълнуващ синтез с балканския дух

ОFFNews Последна промяна на 02 юни 2016 в 17:19 1528 0

Коза Мостра.

Беглика фест с гордост обяви пускането на новия си сайт, който на който могат да бъдат научени всички новости за предстоящия между 25 и 28 август фестивал.

Там може и да станете част от събитието по три начина: Съ-творяване на фестивалната зона и съ-осъществяване на фестивала чрез доброволство; за тези, които създават и искат да споделят своето творчество – Съ-участвай; за тези, които искат да станат партньори на фестивала – Бъди партньор.

Като официален партньор и изключително важна част от фестивала, към Беглика фест 2016 се присъединява център "Мандала". Центърът за цялостна трансформация ще пренесе своите уникални практики, за да създаде едно обгръщащо преживяване на ментално, емоционално, физическо и душевно ниво. Мандала-майсторите ще помогнат на всеки бегликър да открие собствения си път към щастието чрез своите уъркшопи, практики и семинари.

Гръцките фурии от Koza Mostra ще ни отвеят с лудата си енергия от здрави жици, тромпети и онова южняшко звучене, което винаги напомня на Гърция. С неповторимия си стил, смесица между ска, балкански ритми, рок, пънк и гръцкия традиционен стил ребетико, Koza Mostra са сензация както в Гърция, така и в Европа.

Сред вълшебството на Родопите се потапяме в традиционното българско звучене, разказано на световния език на съвременната музика. Влада Томова създава своите Балкански приказки, пресягайки се на длъж и шир в търсенето им - репертоара на групата се простира от родината до други части на Балканите и Близкия Изток, с нюанси от Индия и сефарадска Испания, напомняйки за културните корени на България. Балкански Приказки въплъщава радостта и бликащата наслада, които помагат на всяка традиция да се запази жива. Влада вдъхва душа на българската култура на световната сцена, споделяйки я с музиканти от България и света като Теодосий Спасов, Balkansky, Chris Rael.

Беглика Фест 2016 очаква всички знайни и незнайни бегликъри под звуците на Deep Forest, Markandeya, Koza Mostra, Влада Томова, Man of No Ego. За приключенския ви дух ще се погрижат Островът на тишинавтите и Беглишки нинджи, а арт-сцената ще блести с цирков театър „Нибрай“ и Playback театър „Тук и Сега“. Gene Keys Bulgaria ще ни помагат да търсим ключовете, а Йога Мандала ще са гидове към трансформацията.

До 10 юни можете да закупите билети на цени от 50 и 65 лева. В продажба са семейните билети на цени от 80 и 100 лева за семейства и двойки в съвместно съжителство (не задължително с брак) и деца до 18 години. За големите групи бегликъри са налице и груповите билети за 4 и 6 човека на цени от 50 до 65 лева. За груповите билети организаторите са предвидили и промоционални условия за настаняване във вилно селище „Романтика форест” в близост до фестивала.