Quantcast

Беглика фест ви зове да се пробудите

ОFFNews Последна промяна на 22 юли 2016 в 15:39 4861 0

Бюрак Малкок.

Лятото е в разгара си – време на енергия, зареждане, преживявания, а само след малко повече от месец на беглишките поляни ще преоткрием енергията на Пробуждането, ще търсим заедно своите Ключове, отвъд границите на всекидневието с Беглика фест между 25 и 28 август.

Програмата на тазгодишното беглишко приключение продължава да се обогатява с артисти, които ще бъдат наши гидове по пътя отвъд границите на традиционното и очакваното.

Един от най-талантливите и обещаващи творци на България става част от Беглика Фест 2016. След шеметна международна кариера в Европа и Далечния изток, Йордан Камджалов се завръща в България, за да създава. За да достигне до дълбините на българския дух, скрит във всеки от нас, Йордан Камджалов създава концептуалния проект "Музикална лаборатория за всички". Музиката, точно както човешката душа, няма граници. И е нужна само общата енергия на всички ни, за да достигнем най-чистите си висини.

С мисията да достигне най-крайните кътчета на музикалното измерение, майсторски владеещ традиционния инструмент ней, Бурак Малчок достига до сетивата на публиката с виртуозния си стил. Той работи заедно с Меркан Деде (DJ Arkin Allen), с когото създава създава уникална смесица от традиционно звучене, електроника и визуализация, което ще видим на беглишката сцена под името Divine Journey. Специално за Беглика Фест 2016, те подготвят и специално танцово изпълнение на традиционни дервиши.

Осмото издание на Беглика Фест има своите традиционни три направления.

"Gene Keys България" и "Център Мандала" са основните водещи в Здраве и Себепознание. Заедно с тях ще се докоснем до движението "Фалун Дафа" – редица семинари и практики, които ще ни запознаят с далечната източна практика.

Приключенската програма се обогатява с предизвикателства по вода с ДИВИ, които ще ни учат на SUP (сърф с гребло). Обменът на знание ще бъде в няколко основни насоки – ще говорим за Нови форми на живот, Иновации, Storytelling и Работа в екип. Сетивните приключения Беглишки нинджи и Островът на тишинавтите ще предизвикат нашите сетива, а нашите Сцена и изкуство са пълни с уникални творци.

На сцената на Беглика ще видим и носителите на "Грами" Deep Forest. Към тях се присъединяват шведското етно чудо Markandeya, гръцките фурии Koza Mostra, пленяващата Влада Томова, лъчезарните Авигея и енергията на Man of No Ego. Към всичко това – добавете и цветовете на изкуството на Цирков театър „Нибрай“, Playback театър „Тук и сега“, Цирк Combino.

Билети може да намерите тук.