Quantcast

Amon Amarth с концерт на 3 декември в София

ОFFNews Последна промяна на 17 май 2016 в 20:34 3942 1

Метълите от Amon Amarth пристигат в София за концерт в зала "Христо Ботев" на 3 декември тази година, съобщиха организаторите от „Firestorm Productions".

Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 18.05 в мрежата на Eventim.

Вече 24 години Amon Amarth разтърсват световната сцена с техният тежък викингски метъл. Дългите години на сцената и създадената репутация – издавайки убийствени албуми един след друг, ги поставя в същата кариерна пътека като великани от ранга на Iron Maiden и Slayer.

С разбиващото си появяване на шведската метъл сцена през 1998 г. с първия си албум "Once Sent from the Golden Hall", всеки следващ пристига на пазара „пръскащ се по шевовете“ от мощ, мелодичност и завладяващи разкази, базирани на богатството на скандинавската митология.

Името на Amon Amarth се взима от света на ДЖ. Р. Р. Толкин – името на Съдбовния Връх, на елфическия език Синдaрин.

Новият им албум се нарича "Jomsviking". Той се базира на истински истории, написани от фронтмена на бандата, които са базирани на скандинавските саги за йомсвикингите, които са легендарна група от викингски наемници, подвизаващи се в периода 10-11 в., за които се предполага, че са се били за всеки владетел, който е можел да си позволи да им плати.

Amon Amarth са една от най-добре продаващите билети метъл банди в днешно време. По света техните концерти са разпродадени независимо от капацитета на залите в които свирят, които варират между 1000-4000. Също така бандата е хедлайнер на повечето европейски метъл и рок фестивали като Wacken Open Air (100,000 публика), Summer Breeze (40,000 публика), както и много други.