Алмодовар и Джармуш рекламират Ив Сен Лоран

Кампанията се казва "Режисьорка версия"

OFFNews 05 януари 2023 в 14:45 1070 0

Jarmusch, Ferrara, Cronenberg, Almodovar

Снимка Instagram of Saint Laurent

Jarmusch, Ferrara, Cronenberg, Almodovar

"Ив Сен Лоран" ще ни изненада през пролетта с кинаджийска модна кампания, в която участват известните режисьори Дейвид Кроненбърг, Джим Джармуш, Ейбъл (Абел) Ферара и Педро Алмодовар, съобщи "Колайдър".

В рамките на кампанията "Режисьорска версия" именитите кинодейци са поканени да представят най-новата колекция на модната марка в грандиозен стил, подчертавайки линията аксесоари, която компанията представя премиерно за сезона пролет-лято 2023 г.

Създадена от италианския моден дизайнер и настоящ творчески директор в "Ив Сен Лоран" Антони Вакарело, новата кампания незабавно се откроява с необичайните си модели. Вместо актьори и знаменитости, които хората са свикнали да виждат пред камера, кампанията на модната къща отдава почит към творците, допринесли за оформянето на киното през последното десетилетие.

Дръзкият избор прави марката интересна за онези, които обикновено не се интересуват от мода. Всички режисьори, представени в черно-бели снимки и клипове за кампанията, имат принос хората да се влюбят в киното и е чудесно, че получават признание отвъд "кинофилския балон", коментират наблюдатели.

Кои са режисьорите, които участват в кампанията на "Ив Сен Лоран"?

Канадецът Дейвид Кроненбърг - един от майсторите на филмовия хорър, е създател на класики като "Мухата" и "Видеодрум". Миналата година режисьорът представи на кинофестивала в Кан новия си филм "Престъпления на бъдещето" - негов първи принос към киното след 2014 г., когато на екран излезе "Звездни карти". 

Ейбъл (Абел) Ферара е американски режисьор, известен с противоречивото съдържание на филмите си и предпочитанията си към суровите градски сценарии. Сред най-известните му филми са "Кралят на Ню Йорк", "Лошият лейтенант" и "Погребението".

Джим Джармуш е друг обичан американски кинодеец, чиято комедия "По-странно от рая" е част от Националния филмов регистър. Работата му като независим режисьор не е обвързана с жанрове, а филми като "Кафе и цигари", "Прекършени цветя" и "Само любовниците остават живи" черпят вдъхновение от различни източници, за да вълнуват и трогват публиката навсякъде.

Педро Алмодовар е испански режисьор, който използва мелодрамата като мощен инструмент за дисекция на човешкия живот, изследвайки противоречиви теми и характери. Пробивът му в голямото кино - "Жени на ръба на нервна криза" (1988), е номиниран за "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм. Години по-късно филмът "Всичко за майка ми" (1999) най-накрая донася на режисьора първия "Оскар" за най-добър международен филм, а "Говори с нея" (2002) печели наградата на американската киноакадемия за най-добър оригинален сценарий.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови