X Advertisement

Александрина Пендачанска открива Новогодишния фестивал в НДК

ОFFNews Последна промяна на 27 юли 2015 в 13:50 5401 1

Александрина Пендачанска.

Грандиозен концерт на оперната певица Александрина Пендачанска ще се проведе на 2 декември от 19:00 часа в Зала 1 на НДК. 

С концерта се открива 29-ото издание на Новогодишния музикален фестивал (НМФ). В програмата е включено най-доброто от репертоара на голямата певица, в съпровод с оркестъра на Държавна опера - Пловдив и гост-диригент италианката Сперанца Скапучи.

За най-големите ентусиасти билетите вече са в продажба - на касите на НДК, като до 15 септември те са на специални промоционални цени от 10 до 30 лв. Предвидени са и намаления за ученици и студенти.

Пендачанска е родена в София в семейство на известни български музиканти. Започва да свири на пиано от 5-годишна и завършва Националното музикално училище с пиано и пеене. Неин вокален педагог е майка ѝ – международно признатият сопран Валери Попова.

Прeди 27 години Александрина Пендачанска дебютира в София, а през 2013 г. е удостоена с наградата „Златен век" на Министерството на културата и „Кристално огърлие" на Съюза на българските музикални и танцови дейци. В момента Пендачанска е в Америка за участие в емблематичната си роля на Саломе в операта “Санта Фе”.

Новогодишният музикален фестивал в НДК е създаден през 1986 г. по подобие на Музикалните празници във Виена от големия български диригент Емил Чакъров (1948-1991) - ученик и асистент на Херберт фон Караян. Фестивалът се провежда ежегодно и е обичано и посещавано събитие от столичани и гости на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Войната в Украйна от първо лице