Акценти от София Филм Фест днес

OFFNews 09 март 2019 в 10:42 2118 0

София Филм Фест продължава ударно и днес, като от феста са подготвили редица премиери и срещи с гости, включително легендата на киното Кшищоф Зануси, с когото ще можете да се срещнете и разговаряте от 12:30 в Дом на киното.

Акценти от 9 март:

Дом на киното – 12:30 – София град на киното: Интервю с автограф с големия полски режисьор Кшищоф Зануси, специален гост на 23-тия София Филм Фест.

Дом на киното – 16:00 – Прожекция на документалния филм, посветен на българския артист Кристо – „Граница на мечтите", представен от режисьора Георги Балабанов.

Люмиер Лидл – 16:00– Прожекция на дебютния игрален филм на Надежда Косева „Ирина" - и представяне на основния екип на филма.

Дом на киното – 18:00 – прожекция на хитовия филм на Джулиън Темпъл - „Абсолютно начинаещи", представени от известният британски продуцент и председател на Международното жури на София Филм Фест - Ник Пауъл.

Люмиер Лидл –18:00– Премира от програмата Ново българско кино: „Ирина" на режисьора Надежда Косева и представяне на целия екип на филма. „Ирина" е много лична и много женска история за преоткриването на света чрез новия живот.

Дом на киното – 20:30 прожекция на документалния филм Free To Rock, представен лично от емблематичната рок звезда на Русия – Стас Намин, специален гост и член на журито на София Филм Фест.

Люмиер Лидл – 20:30– Премиерна прожекция за България на удостоения с „Оскар" за най-добър филм, вдъхновен от истинското приятелство, което успява да преодолее расизма и класовото разделение – „Зелената книга", представен лично от българския актьор Димитър Маринов.

Зала за събития „В парка" – 22:00 - Рок-гала на фестивала: Концерт от музикалната програма на София Филм Фест - Free to Rock: Rhythm Boys със специалното съдействие на Американското посолство в България.

Одеон – 18:30 – прожекция на „Кралят на бюрека", представен от Орит Офир Ронел. Филмът разказва за възхода и падението на Алколомбри – българско семейство пекари, които заминават за Израел, където създават прочутата си пекарна за бюреци

Одеон – 20:30 –специална прожекция на най-новия филм на легендарния полски режисьор Кшищоф Зануси – „Етер", представена лично от него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови