Тед Кочев пристига в България, за да представи автобиографичната си книга

ОFFNews 01 август 2017 в 14:44 2270 0

В зенита на лятото, на 11 август живата легенда Тед Кочев се завръща в България за премиерата на автобиографичната книга „Моят живот в киното: Режисьорска версия”. 

Потомък на български имигранти (баща му е от Пловдив, майка му е живяла във Варна), израсъл в бедните квартали на Торонто в годините на Депресията, Тед Кочев е създател на едни от най-значимите филми на 70-те и 80-те.

Черният трилър „Да се събудиш в страх” е първият австралийски филм на кинофестивала в Кан; „Забава с Дик и Джейн” и „Първа кръв” са сред най-касовите му проекти, „Обучението на Дуди Кравиц” печели наградата „Златна мечка“ на Берлинския филмов фестивал и е номиниран за „Оскар“ за най-добър сценарий, а ексцентричните комедии „Уикендът на Барни” и „Кой убива великите готвачи на Европа?” са свидетелство за многостранния му режисьорски дар. 

Написана с остроумие и без свян, „Режисьорска версия” не е просто мемоарна книга, а безхитростен разказ за живота и занаята, за работата със звезди от ранга на Грегъри Пек, Ингрид Бергман, Джийн Хекман, Силвестър Сталоун и Джейн Фонд. И за клопките на славата, която никога не идва сама.

Мястото на срещата е в градината на Bookies на ул. „Доспат” 37, а часът - 19:00. Вход свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови