Петя Кокудева гостува в Пловдив с 'Поздрави от синята палатка'

ОFFNews 17 септември 2019 в 17:03 2558 0

Популярната писателка Петя Кокудева ще гостува в Регионалния природонаучен музей - Пловдив, за да разкаже за срещите от едно 9-месечно пътешествие по света и създаването на книгата "Поздрави от синята палатка".

Петя Кокудева е автор на детски книги и истории за пътешествия. Завършила е журналистика и има магистратура по творческо писане. Автор е на книгите: “Лулу”, “Малки същества”, “Питанки” и “Лупо и Тумба. Част 1 и 2”, илюстрирани от италианската художничка Ромина Беневенти. Носител е на няколко национални награди - “Южна Пролет” (2012) - за дебют, “Константин Константинов” (2017) - за детска литература, и “Христо Г. Данов” (2018) - в категория “Детска книга”. През 2018 в превод на немски излиза “Лупо и Тумба”. Този юли се появи първата й книга за възрастни - “Поздрави от синята палатка”, колекция истории от пътешествията й по света.

Как самата Петя описва книгата:

„ "Поздрави от синята палатка" събира 95 от най-ценните ми срещи със света. Това не е пространен пътепис, а калейдоскоп от кратки, фрагментарни истории с много личен поглед към разнолики места и култури. Някои от текстовете са същински трилъри, други са разговори със забележителен човек, трети са документален разказ - от вулкан, кафене или оризище, четвърти са фрагмент от философията на далечна култура…

От Скандинавия, Прибалтика и Русия през Азия и Нова Зеландия до Африка и САЩ – тези пътешествия ще ви отведат в домовете на велики писатели и на обикновени хора. Ще ви разкажат за богове с плетени шапки и за страховити затвори, за хумористични републики и свободни слонове, за пустинни дяволи и далечни ледници.

5 континента. 25 страни. 95 истории. 145 фотографии. И вметката, че всички тези числа нямат особено значение. Не и без хората, животните и мимолетните срещи завинаги.“

Каним ви на 26 септември 2019, четвъртък от 19:00 ч. в зала "Планетариум" на РПНМ-Пловдив!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови